Activiteiten

ACTIVITEITEN

English Afternoon Tea

Summer Afternoon Tea


 vrijdag 03/07/'20 14.00u

 zaterdag 04/07/'20 14.00u


locatie: De Theeroos

Reserveer nu reeds je plekje aan de theetafel.

Je geniet van de oogst van ieder seizoen verwerkt in hartige en zoete gerechten en gecombineerd met passende thee's en infusies die door De Theeroos zelf samengesteld zijn met natuurlijke ingredënten.

De theetafel staat gedekt om 14u in het belevingsatelier van De Theeroos. Voorzie ongeveer 3u om alles te degusteren.
Een complete theebeleving met een theeaperitiefje, hartige en zoete scones, een chocoladetraktatie, origineel gebak volgens Engels recept met bijpassende thee's en infusies bij iedere gang.


Vermeld bij het inschrijven duidelijk uw gegevens en datum waarvoor u interesse heeft aub. We nemen zo snel mogelijk met u contact op.
Een privé afternoon tea is ook steeds mogelijk: vraag vrijblijvend info!
Liever een andere keer: doe een geschenkbon cadeau.

Kom genieten van een zomerse theebeleving in de tuin van De Theeroos onder het bladerdak van de fruitbomen. 

Lekkere bloemeninfusies en originethee’s worden mooi gecombineerd met hartig en zoet tijdens een 3-uur durende Summer Afternoon Tea.

Verrassende theeverhalen, de geschiedens van dit mooie stukje Engelse cultuur en genieten met alle zintuigen vormt de basis voor deze theebeleving. Alles is homemade met ingrediënten uit eigen tuin.

Een fris theeaperitiefje, hartige en zoete scones met clotted cream en verrassende bloemen- en bloesemgelei...  een chocolade traktatie. De oogst van de zomer wordt verwerkt in origineel gebak volgens Engels recept.


Prijs per persoon 45€


Theeproeverij

"Het gezonde van de natuur in je theekop"

donderdag 09/07/'20  19.00-22.00uur


Kostprijs: 45€/persoon (theeproeverij, taart, syllabus, recept, theebox en kortingsbon)


Inschrijven via valerie@detheeroos.be

Voor de oude Egyptenaren en Grieken was voedsel de sleutel tot een gezond lichaam. Laat voedsel je medicijn zijn, adviseerde Hippocrates - de Griekse grondlegger van de geneeskunde -


al. Bloemen, kruiden en planten geven energie en hebben een specifiek effect op het lichaam.
Vele kruiden hebben het achtervoegsel “officinale”, wat verwijst naar de geneeskracht van het kruid. De “officina” was de ruimte in het klooster waar de middeleeuwse monnik die zich bezighield met geneeskunde zijn kruiden bereidde en bewaarde.

Bloemen en kruiden worden reeds eeuwenlang om hun geneeskrachtige werking gebruikt.
Wist je dat de theeplant heilzame stoffen bevat zoals anti-oxidanten, mineralen en vitaminen? Maar ook bloeddrukverlagend werkt, vocht- en vetafdrijvend is en zorgt voor een snellere stofwisseling.
Kruideninfusies kunnen vele kwaaltjes verhelpen of verlichten. Tijd om deze kennis terug op te diepen!

Belangrijk is dat thee op de juiste manier gezet wordt om de heilzame stoffen eraan te onttrekken. Hoeveelheid thee, het juiste water, de ideale trektijd en watertemperatuur zijn belangrijke elementen om een gezond kopje thee of infusie te schenken. Tips & tricks maken het je na deze avond heel eenvoudig.
Tijdens deze workshop proeven we 5 heilzame theemélanges - waaronder 1 gezonde icetea - en ontdekken zo de gezonde eigenschappen van planten, kruiden en bloemen.

We ervaren hoe ze kunnen helpen bij typische vrouwenkwaaltjes, hooikoorts of slaapproblemen. We proeven een immuniteits- en vitamine C-boost en ontdekken dat een detoxkuur ook lekker en makkelijk kan zijn. Een lekker kruidengebakje zorgt voor een gezonde zoete toets die je nadien zelf thuis kan maken.
 

Zwarte Paard 19

8730 Oedelem

+32 (0)497 754 773

valerie@detheeroos.be

www.detheeroos.be


ondernemingsnummer:

0635.587.154