Wat thuiswerken en theegenieten gemeen hebben


Wat thuiswerken en theegenieten gemeen hebben

Nu we met zijn allen veel meer van thuis uit werken, is een fijne werkplek een belangrijk onderdeel geworden van onze leefomgeving.


Waar we anders even warm water gingen tanken aan de automaat voor een snelle kop thee om snel-snel een theezakje te soppen in een theemok of bij gebrek aan een lekker alternatief, toch maar kozen voor koffie uit de automaat, kunnen we nu de kiezen voor kwaliteit.

Kiezen voor kwaliteit in het theeblaadje en kwaliteit in het theezetten

Wereldwijd is de verkoop van thee voor de theezakjesindustrie gekelderd ten gunste van de kwalitatieve full leave tea of losse bladthee en kruidenmélanges.


Het is een positieve evolutie dat men bereid is om te kiezen voor kwaliteitsthee en bereid is de tijd te nemen om te genieten van thee.


Een heel apart fenomeen die we alleen maar kunnen toejuichen want eenmaal je de overstap gemaakt hebt naar kwaliteit in je theekop is er geen weg meer terug.
Meer dan ooit is men bezorgd om zijn gezondheid en denkt men na over de heilzame werking die in een theeblad of kruidenmélange te vinden is.

Kiezen voor “me-time”

Door even de tijd te nemen om het perfecte kopje thee te zetten, is kiezen voor wat me-time een welkome afwisseling en een noodzaak.


Als we dan toch constant thuis aan onze buro zitten waarom dan niet even een grote kan thee zetten die we warmhouden op een warmhouder met theelichtje? Zo maak je ineens op je buro plaats voor een mooie glazen theekan waar de inhoud goudgeel oplicht door het kaarslicht eronder.


Ernaar kijken brengt je al even tot rust in de overload van mails en online meetings.

Blog Thuiswerken en Theegenieten
Theerdrinken aan de laptop of terwijl je aan het schrijven bent

Wedden dat je nog nooit zoveel thee gedronken hebt?

Bijschenken ging nog nooit zo makkelijk met een theekan binnen handbereik.

Voor je het weet heb je 1l van een heilzame theemélange gedronken …


Rustgevend, immuniteitsverhogend, vochtafdrijvend, goed voor je pollenallergie, als detoxkuur … maar ook om je middag-dip te lijf te gaan of gewoon als lekker alternatief voor de alom gekende klassieker koffie.

Genieten met alle zintuigen

Kies voor een mooie theekop – je mooie servies moet je niet alleen bewaren voor gasten -  daar mag je iedere dag zelf van genieten!


Of maak een mooie theeplek waar al je thee attributen gegroepeerd staan.


Je eigen “thee-altaar” als het ware. Een mooie glazen theekan met passende warmhouder, fijne theekopjes met of zonder oortje, je assortiment theesoorten en infusies, het juiste water, waterkoker, … zorg dat alles binnen handbereik staat.


Het theezetten wordt zo al een rustmoment. Je kiest bewust voor de mélange of originethee die op dat moment je voorkeur geniet of waar je nood aan hebt.
Een mindfull moment in het theezetten!

Hoe het perfecte kopje thee zetten?

  •  Héél belangrijk: neem water met een droogrest < 50mg/l
  • Temperatuur van het water: witte thee 70°C-80°C, groene thee en oolong 80°C, zwarte thee en kruideninfusies 95°C.
  • Neem 1 eetlepel thee of kruiden voor 1 liter water.
  • Laat 10min trekken wanneer je de heilzame werking van de thee wil ervaren, maar na 3min ontdek je al de lekkere smaken.


Tip: nood aan de juiste thee attributen zoals theekan of warmhouder en lekkere of heilzame theemélanges? Ontdek ze op https://detheeroos.be/shop/

Het perfecte kopje thee