BLOG

Start to Teatox

Wat is detoxen of ontgiften?

De lever is één van de grootste organen in ons lichaam.


Het reinigt in je lichaam 1l bloed per minuut van gifstoffen.


Het zorgt voor onze hormonen, de verwijdering van ziektekiemen, allergenen, luchtvervuiling en chemische bestanddelen uit medicijnen én is samen met de galblaas verantwoordelijk voor het verwerken van vetten en de opname van voedingsstoffen. Oeps!


Lees het volledige artikel

Melk in thee? Oh nee!

Wat is detoxen of ontgiften?

India is de bakermat van de “chai latte” of melkthee.


Het is er de nationale Indische theedrank. Ieder dorp in India heeft zijn eigen chai latte recept. Chai betekent thee, latte = melk.


Chai latte wordt op straat klaargemaakt door de “chai wallah” of theemaker.
Gezien het drankje doorgekookt wordt is er geen probleem om er ziek van te worden.


Bij een masala chai latte betekent masala “mélange van verschillende kruiden”....


Lees het volledige artikel

Wat thuiswerken en theegenieten gemeen hebben

Wat is detoxen of ontgiften?

Nu we met zijn allen veel meer van thuis uit werken, is een fijne werkplek een belangrijk onderdeel geworden van onze leefomgeving.


Waar we anders even warm water gingen tanken aan de automaat voor een snelle kop thee om snel-snel een theezakje te soppen in een theemok of bij gebrek aan een lekker alternatief, toch maar kozen voor koffie uit de automaat, kunnen we nu de kiezen voor kwaliteit.


Lees het volledige artikel

Vlier of F(v)lierefluiter?

Van oudsher maakte men fluitjes uit jonge vliertwijgen. Een flierefluiter is iemand die tijd genoeg heeft om zich te amuseren met het maken van en het spelen op een vlierfluitje.


Al rond 400 voor Christus verwees Hippocrates naar de vlier als zijn medicijnkastje.


Vlierbloesem maakt korte metten met virusinfecties van de luchtwegen en griep, werkt afkoelend bij koorts, vermindert het risico op hartinfracten, is hoeststillend én rustgevend.


Als deze wijze man reeds de heilzame werking van de vlier (h)erkende, dan is vlierbloesemsiroop maken zéker een aanrader en met onderstaand recept een fluitje van een cent …


Lees het volledige artikel

Trees & Bees

Hoe pollen je kunnen helpen bij hooikoorts

Hooikoorts is een allergie voor stuifmeel van bloeiende bomen of planten die meestal optreedt tussen half april en eind juni.


Klachten als een loopneus of verstopte neus, niezen en branderige ogen en hoesten of een pijnlijke keel kunnen je het leven flink zuur maken...


Lees het volledige artikel

Spring is in the Air … en detoxen is in!

Wat is detoxen of ontgiften?

Wat is detoxen of ontgiften?


Het lichaam reinigt zichzelf continu. Giftige stoffen en afvalstoffen worden op een natuurlijke manier geneutraliseerd en verwijderd uit weefsels en organen.


Door de grote hoeveelheid schadelijke stoffen in onder meer onze voeding, cosmetica, medicijnen, water en lucht, krijgt ons lichaam het zwaar te verduren. De lever is soms niet meer in staat om alle schadelijke stoffen te verwerken...  


Lees het volledige artikel

Hoe zoete gelei van goudgele zonnen maken?

Hoe zoete gelei van goudgele zonnen maken?

Nu we met z’n allen op wandel zijn in de natuur vallen deze goudgele zonnen héél erg op. De paardenbloem is één van de eerste voorjaarsbloeiers, die met zijn penwortel letterlijk de aarde openbreekt.


Maar wist je dat deze zonnige bloemblaadjes heerlijk zoet smaken?

Een paardenbloem bestaat uit honderden lintbloemen die allemaal stuifmeel bevatten en zo een massa aan zoetigheid.   Lees het volledige artikel